בעידן המודרני של ניצול נתונים דיגיטליים, הפרטיות שלך מעולם לא הייתה קריטית יותר, ובכל זאת רבים מאמינים שהיא כבר מקרה אבוד. זה לא. הפרטיות שלך נתונה לתפיסה, ואתה צריך לדאוג לה. פרטיות עוסקת בכוח, וזה כל כך חשוב שהכוח הזה יגיע לידיים הנכונות.
פרטיות עוסקת בסופו של דבר במידע אנושי, וזה חשוב מכיוון שאנו יודעים שמידע אנושי מעניק כוח על בני אדם. אם אכפת לנו מהיכולת שלנו להיות בני אדם אותנטיים, מוגשים וחופשיים, עלינו לדאוג לכללים החלים על מידע עלינו. כל כך הרבה מהחברה המודרנית שלנו בנוי סביב מידע. כשאתה קונה באינטרנט, קורא חדשות, מחפש משהו, מצביע, מחפש הנחיות, או באמת כל דבר אחר, אתה מסתמך על מידע. אם אנחנו חיים בחברת מידע, המידע שלנו חשוב, ולכן הפרטיות חשובה.
מהי פרטיות?¶
אנשים רבים מבלבלים את המושגים של פרטיות, אבטחה ואנונימיות. אנשים רבים מבלבלים את המושגים של פרטיות, אבטחה ואנונימיות. אתה תראה אנשים מבקרים מוצרים שונים כ"לא פרטיים" כאשר הם באמת מתכוונים שזה לא מספק אנונימיות, למשל. באתר זה אנו מכסים את כל שלושת הנושאים הללו, אך חשוב שתבינו את ההבדל ביניהם, ומתי כל אחד מהם נכנס לפעולה.
פרטיות :
פרטיות היא ההבטחה שהנתונים שלך ייראו רק על ידי הצדדים שאתה מתכוון לראות אותם. בהקשר של מסגר מיידי, למשל, הצפנה מקצה לקצה מספקת פרטיות על ידי שמירה על ההודעה שלך גלויה רק לעצמך והמקבל.
אבטחה :
אבטחה היא היכולת לסמוך על היישומים שבהם אתה משתמש - שהצדדים המעורבים הם מי שהם אומרים שהם - ולשמור על היישומים האלה בטוחים. בהקשר של גלישה באינטרנט, למשל, ניתן לספק אבטחה באמצעות תעודות HTTPS. :
אישורים מוכיחים שאתה מדבר ישירות לאתר שבו אתה מבקר, ומונעות מהתוקפים ברשת שלך לקרוא או לשנות את הנתונים שנשלחו אל או ממנו.
Anonymity :
אנונימיות היא היכולת לפעול ללא מזהה מתמשך. אתה עשוי להשיג זאת באופן מקוון באמצעות Tor, המאפשר לך לגלוש באינטרנט עם כתובת IP אקראית וחיבור רשת במקום שלך. :
דמיות בדוי הוא מושג דומה, אך הוא מאפשר לך לקבל מזהה מתמשך מבלי שהוא יהיה קשור לזהות האמיתית שלך. אם כולם מכירים אותך בתור @GamerGuy12
באינטרנט, אבל אף אחד לא יודע את שמך האמיתי, זה השם הבדוי שלך.
כל המושגים הללו חופפים, אבל אפשר לקבל כל שילוב של אלה. הנקודה המתוקה עבור רוב האנשים היא כאשר כל שלושת המושגים הללו חופפים. עם זאת, זה טריקי להשיג ממה שרבים מאמינים בתחילה. לפעמים, אתה צריך להתפשר על כמה מאלה, וגם זה בסדר. כאן נכנס לתמונה מודל איומים, ומאפשר לך לקבל החלטות מושכלות לגבי התוכנות והשירותים שבהם אתה משתמש.
פרטיות מול סודיות¶
טיעון נגד נפוץ לתנועות התומכות בפרטיות היא התפיסה שאין צורך בפרטיות אם אין להם "אין מה להסתיר." זוהי תפיסה שגויה מסוכנת, כי זה יוצר תחושה שאנשים שדורשים פרטיות חייבים להיות סוטים, פליליים או טועים.
לא כדאי לבלבל פרטיות עם סודיות. אנחנו יודעים מה קורה בשירותים, אבל אתה עדיין סוגר את הדלת. That's because you want privacy, not secrecy. תמיד יש עובדות מסוימות עלינו - נגיד מידע בריאותי אישי או התנהגות מינית - שלא היינו רוצים שכל העולם ידע, וזה בסדר. הצורך בפרטיות הוא לגיטימי, וזה מה שהופך אותנו לאנושיים. פרטיות עוסקת בהעצמת זכויותיך על המידע שלך, לא בהסתרת סודות.
האם פרטיות קשורה לשליטה?¶
הגדרה נפוצה לפרטיות היא שזו היכולת לשלוט למי יש גישה לנתונים שלך. זוהי מלכודת שקל ליפול אליה, למעשה זוהי הגדרת הפרטיות שבה הפעלנו אתר זה במשך זמן רב. זה נשמע נחמד, וזה פונה להרבה אנשים, אבל בפועל זה פשוט לא עובד.
קחו למשל טפסי הסכמה לעוגיות. אתה עלול להיתקל בעשרות פעמים ביום באתרים השונים שבהם אתה מבקר, עם מגוון נחמד של תיבות סימון ומחוונים המאפשרים לך "לאצור" את ההעדפות שלך כך שיתאימו בדיוק לצרכים שלך. בסופו של דבר, פשוט נלחץ על כפתור "אני מסכים", כי אנחנו רק רוצים לקרוא את המאמר או לבצע רכישה. אף אחד לא רוצה להשלים ביקורת פרטיות אישית בכל אתר אינטרנט שהוא מבקר. זהו תרגיל בארכיטקטורת בחירה, שנועד לגרום לך לצאת בדרך הקלה במקום להתעמק במבוך של אפשרויות תצורה שלא צריכות להתקיים מלכתחילה.
שליטה על הפרטיות שלך ברוב האפליקציות היא אשליה. זהו לוח מחוונים נוצץ עם כל מיני בחירות שאתה יכול לעשות לגבי הנתונים שלך, אבל לעתים רחוקות הבחירות שאתה מחפש, כמו "השתמש רק בנתונים שלי כדי לעזור לי." סוג זה של שליטה נועד לגרום לך להרגיש אשמה על הבחירות שלך, ש"היתה לך הבחירה" להפוך את האפליקציות שבהן אתה משתמש לפרטיות יותר, ובחרת שלא.
פרטיות היא משהו שאנחנו צריכים להכניס לתוכנות ובשירותים שבהם אנו משתמשים כברירת מחדל, אתה לא יכול לכופף את רוב האפליקציות להיות פרטיות בעצמך.